Winterswijk – Eerste wedstrijd dubbelspan seizoen 2016

De eerste wedstrijd voor het dubbelspan dit seizoen werd gereden in Winterswijk.
Een wedstrijd waar wij nog niet eerder zijn geweest en zo vertrokken wij vrijdags vol enthousiasme en verwachting. Na een goede rit kwamen we aan op het kampeerterrein waar wij een mooie plek op hebben gezocht om alles op te bouwen. Met z’n 3en gingen we lekker aan de slag en al snel stond het hele tentenkamp rondom de caravan en vrachtwagen. Beide pony’s een eigen stal onder de partytent, heerlijk.

Na al het opbouwen richting het terrein om de dressuurring en het vaardigheidsparcours te bekijken, tijdens het verkennen trok het dauw al op uit het gras waardoor na een aantal rondjes verkennen de kegels bijna niet meer te zien waren, verkennen met een uitdaging zullen we maar zeggen.

’s Avond laat kwam Richard (vriend van Maaike) aan met de caravan en hond Kenzo. Na de planning voor de volgende dag gemaakt te hebben, wat lekkere broodjes knakworst en veel gezelligheid met Renske en Anton kropen wij onze bedden in voor een goede nachtrust.

Zaterdag, de dag van de dressuur en vaardigheid. Spannend, de eerste keer met de nieuwe wagen. ’s Ochtends vroeg nog een keer de vaardigheid gelopen samen met Renske. Bij terugkomst bij de caravan had Maaike al lekker ontbijt klaar gemaakt, wat een luxe.
De dressuur en vaardigheid liepen lekker, met de eerste keer van het seizoen is er vaak veel uit te proberen. In de vaardigheid zorgde dat voor een wat te late versnelling waardoor wat strafpunten voor tijdsoverschrijding. Maar alle ballen bleven netjes op de kegels liggen. Top!

Met een 4e plaats in de dressuur en een 4e plaats in de vaardigheid stonden we op een mooie 4e plaats.

De rest van de dag was zoals altijd heel veel verkennen, fietsen nog meer verkennen.

Zondag de dag van de marathon, iedereen had er zin in! Het was pittig en super mooi maar vooral heel erg genieten! Het A-traject was erg mooi, veel bos, erg leuk! Beide pony’s hadden er enorm veel zin in vooral Romy voor wie het nooit hard genoeg gaat 😉

De hindernissen liepen lekker, soms een extra volte omdat de route toch iets minder goed in het hoofd zat maar wauw wat een gaaf gevoel! Vooral de sprint van start naar poort A en F naar finish weten beide pony’s goed te vertrekken, geweldig!

Ook voor de marathon is er nog veel te trainen, leren en te oefenen. We gaan vooral veel km-ers maken en zo zullen we allemaal enorm groeien. In de marathon behaalde we ook een 4e plaats wat een mooie 4e overall plaats opleverde.

Zoals vaak op zondag maar dit keer op zondag én zaterdag hadden we fans! Super leuk! Super bedankt voor de fijne support!!

Op naar Ugchelen!

– Voor foto’s van de wedstrijd klik op onderstaande foto –
Winterswijk 2016 058a

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *