Tjidde

Bij Tjidde begon het mennen toen zijn ouders verhuisde naar Westerbork (Drenthe). Erik, zijn vader, wilde graag een pony en daar mee gaan mennen. Tjidde had toen nog niet zoveel met paarden en pony’s. Totdat hij een ging groomen tijdens een wedstrijd, dat was toch echt wel erg gaaf.

Zo ging Tjidde eerst met haflinger Wanda wedstrijden rijden wat erg goed ging. Door een blessure kon Wanda niet meer voor de wedstrijd sport gebruikt worden. Wanda staat nu in een mooi natuurgebeid te genieten van haar pensioen. Omdat Tjidde wel door wilde gaan met het mennen  kwam NRPS pony Evita, een jonge, groene, slanke pony. Tjidde heeft Evita zelf beleerd en opgeleid met behulp van de mensen om hem heen. Daarna zijn zij rustig aan wat wedstrijden gaan rijden totdat Evita sterk en oud genoeg was om officieel wedstrijden te lopen, dat pakte erg goed uit.
In 2013 is Tjidde gescout voor het Audevard Next Driving Generation/perspectieventeam van de KNHS, dit is een talenten team welke begeleid word door de bondcoaches Harry de Ruyter en Ad Aarts.

Naast de paardensport werkt Tjidde bij de welkoop in Balkbrug waar hij bedrijfsleider is.
Tjidde is ook meninstructeur  en geeft zowel privé als groeplessen.

Tjidde en Tamar wonen samen in Westerbork.
Collages13