SMW Ugchelen

De tweede wedstrijd voor het dubbelspan dit seizoen, Ugchelen. Weer een wedstrijd waar we niet eerder met de officiële wedstrijd zijn geweest.

Op donderdag en vrijdag alle spullen ingeladen, gewassen en gepoetst onderweg naar Ugchelen. Met z’n 4en in de cabine van de vrachtwagen. Tjidde achter het stuur, Maaike, Boris en ik ernaast. Heerlijk met het warme weer, haha.

Bij aankomst zoals iedere keer een mooie plek uitgezocht waar we alle spullen goed kwijt konden en het opzetten, uitpakken en klaarmaken kon beginnen. De handigheid begint er steeds meer in te komen en zo staat alles snel daar waar het wezen moet. Top!
Daarna begon het verkennen, uiteraard de dresuurring en het vaardigheidsparcours voor de volgende dag, maar ook de hindernissen liepen we alvast.

Net als met de wedstrijd in Winterswijk kwam Richard later op de avond met hun caravan en hond Kenzo. De caravan paste er nog mooi bij en na een planning gemaakt te hebben zijn we lekker op bed gegaan.

De zaterdag, dressuur en vaardigheid, zoals altijd vroeg in de ochtend nog een keer de vaardigheid lopen. Met weer bij terugkomst een lekker ontbijt dat klaar stond. Beide pony’s vermaakte zich prima onder de party tent, zelfs zo goed dat ze heerlijk liggend hadden geslapen. Geen probleem, alleen Romy is wit…. Na een liggend dutje resulteert dat in geen witte Romy meer… Gelukkig was de schade beperkt gebleven en met een beetje water zeep en een borstel was Romy weer wit.

Met 2 super schone pony’s gingen we richting het inrijd veld voor de dressuur. Bewust gekozen voor een korte inrijd tijd om te kijken hoe dit beviel. De dressuur liep goed, rustiger dan Winterswijk en het gevoel was fijner.
Op naar de vaardigheid, wat liep dat goed!! Tijdens het verkennen samen al besloten zo veel mogelijk in galop te proberen om binnen de tijd te rijden. Het voelde zo lekker dat het lukte om het grootste gedeelte in galop te rijden. Over de finish overheerste een enorm vreugdegevoel, want wat voelde dit goed! Daar was het resultaat ook naar, 0 ballen en helemaal binnen de tijd!! Yess!!

Dit super succes konden wij delen met een grote groep familie die in de buurt op de camping stonden en gezellig was komen kijken. Wat is er nou fijner dan dat!

Na een 4e plaats in de dressuur en een jawel, een 1e plaats in de vaardigheid stonden we na dag 1 op een prachtige 2e plaats.

De zondag begon voor ons lekker rustig, uiteraard zoals altijd voor dat iedereen start aan nog een keer de hindernissen verkennen waarna het ontbijt weer klaar stond voor ons. Maar daarna duurde het nog even voor wij van start gingen, waardoor we ’s ochtends lekker wat tijd hadden om te relaxen en te genieten van het mooie weer.

We boften met een prachtig mooi traject in het A, zwaar, heel zwaar maar machtig mooi! Beide pony’s waren lekker wakker voelde goed en beginnen steeds meer door te krijgen wat er gaat gebeuren. De altijd rustige Classic word steeds fanatieker en Romy, ja nog fanatieker pffoe! 😉

De hindernissen liepen fijn! Geen extra voltes geen twijfels, de route zat er goed in. Maar…toen ging het toch nog mis op hindernis 3, we haalde de bocht niet en Classic stond links langs de paal en Romy samen met de langboom rechts van de paal. Alsof dat nog niet genoeg balen was kwam het leidsel over de paal en zat er niks anders op dan dat Tjidde af zou stappen om alles weer goed te doen. Balen balen balen!! Dat zijn behoorlijke strafpunten aan je broek…(5 strafpunten) maar wel meteen weer verder gereden in hindernis 3 waar alles weer goed liep, super! Na de hindernis kwam het baal moment pas echt, jeetje wat was dat vervelend! Na even lekker te kunnen balen moesten we ons weer focussen op de volgende hindernis want die zat krap op hindernis 3. De laatste hindernissen gingen goed, pony’s deden nog net zo goed hun best, wat een toppers! Met een 7e plaats in de marathon eindigde we op een 7e plaats overall.

Zondags was er ook een grote groep familie gekomen om te supporteren wat is dat altijd fijn! Ook na zo’n baal moment, iedereen onwijs bedankt!

Uiteraard na veel rust, lekkers, opruimen en inpakken zijn we weer huiswaarts gegaan, terug kijkend op een fijne wedstrijd waar we weer enorm veel geleerd hebben en we al weer veel gegroeid zijn ten opzichte van de vorige wedstrijd. Maar vooral zoveel plezier, lol en gezelligheid hebben gehad en heel dankbaar op terug kijken!!

18 en 19 juni staat de volgende wedstrijd in de planning met het dubbelspan, dit zal zijn in Gaasterland.

 – Voor foto’s van de wedstrijd klik op de afbeelding –ugchelen 037a

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *