Ermelo – CAI2*

De eerste wedstrijd van het seizoen 2016 en jawel we gaan INTERNATIONAAL starten!! Vorig jaar reden we nog in de klasse enkelspan pony kl 3 maar dit jaar maken we de overstap naar klasse 4 en internationaal.

Alles gaat er toch even wat anders aan toe, maar we hebben genoten!

Anders dan anders zijn de meeste klasse 4 wedstrijden verdeeld over 3 wedstrijddagen en een veterinaire check voordat je überhaupt mag starten met de onderdelen. Dat betekende niet op vrijdag maar op woensdag vertrekken richting Ermelo.

Aangekomen in Ermelo stond het kampeerveld al behoorlijk vol en werden veel combinaties met trekkers op hun plek gezet. Na een plekje gezocht te hebben op zoek naar de stal voor Evita. Na een middagje uitpakken en opbouwen stonden we gezellig tussen het grote geweld aan vrachtwagens met onze topper J

Donderdag, de veterinaire keuring, voor ons de eerste keer echt zelf doen. Evita uiteraard keurig schoon, gevlochten, geknot en spierwitte voetjes en Tjidde strak in het pak richting de keuring. De keuring verliep prima, Evita liep alsof ze het al jaren doet, lekker relax en braaf. ’s Avonds kwam Manon er bij om het team te versterken en zo werd de dressuur en alvast wat hindernissen verkend.

Op vrijdag stond de dressuur op de planning, weer mocht Evita zich van haar knapste kant laten zien. Opnieuw de vlechten, knotten en witte benen wat met een steeds slechter wordende stalondergrond er niet makkelijker op werd. Omdat onze presentatie wagen nog niet klaar was mochten we rijden met die van Rudolf (Pestman) waarvoor nogmaals enorm veel dank!

Evita had er wel zin in, Tjidde en Manon in nieuwe kleding op de wagen, het zag er prachtig uit! De proef liep oke, niet geweldig maar dat konden we ook nog niet verwachten met een nieuwe proef. met een 15e plaats in de dressuur genoeg huiswerk en lekker door trainen voor de komende tijd.

De rest van de dag stond vooral in het teken van verkennen, fietsen, verkennen en nog meer verkennen. Het was voor ons ook even wennen vorig seizoen stond Evita op de vrachtwagen waardoor we haar veel zagen, makkelijk even wat hooi gaven, of wat anders lekkers. Maar nu was het weer even een stukje lopen naar de stallentent. Evita heeft zich er prima vermaakt overigens.

Zaterdag, marathondag met de nieuwe wagen. Erg spannend! Iedereen had er onwijs veel zin in!
Hindernis 1 liep niet lekker, het gevoel was niet fijn, Evita nam weinig druk op het bit waardoor Tjidde weinig stuur had. Dat resulteerde in een botsing met een paal. Balen! Maar hindernis 1 netjes verder gereden. Hindernis 2 liep nog steeds niet lekker, nog steeds weinig druk waardoor een slecht stuur. Tjidde heeft toen besloten de marathon lekker uit te rijden aangezien dat dat ons doel ook was. De andere hindernissen liepen in een stevig draftempo prima, maar totaal niet wat we gewend zijn van Evita. Richting hindernis 5 begon het koppie van Evita weer de kenmerkende marathon houding te krijgen en dit voelde Tjidde en Manon ook maar ze hebben er bewust voor gekozen de marathon “behouden” uit te rijden.

Uiteraard is zo’n marathon stevig balen, dit is waar Evita normaal gesproken super fanatiek word, maar dit keer even niet.

Zondag, het laatste wedstrijd onderdeel, de vaardigheid. Zoals de trouwe meelezers zullen merken niet zoals in de klasse 1,2 en 3 meteen na de dressuur maar juist een dag na de marathon. Ook dit onderdeel reed Tjidde met de presentatie wagen van Rudolf en Esther. Evita voelde tijdens het inrijden al heel anders dan de 2 dagen ervoor. Ze nam weer druk, was fijn te sturen! Wauw, top! En zo ging de vaardigheid ook, het liep goed beheerst en heel gecontroleerd. Wat een fijne afsluiter! Met 0,65 strafpunten voor tijdsoverschrijding en 0 vallende ballen waren wij onwijs blij! Met een mooie 6e plaats in de vaardigheid kwamen we overall op een 13e plaats.

Ook tijdens deze wedstrijd waren er weer veel fans gekomen om ons aan te moedigen, geweldig!!
Prachtig mooi om deze sport te delen met zoveel lieve mensen!

Voor Tjidde staat er in juni weer een wedstrijd in de planning, uiteraard blijven we enthousiast door trainen!

 

   De volgende wedstrijd zal zijn; 23 t/m 25 juni in Uden 

– Voor foto’s van de wedstrijd klik op de afbeelding –
IMG_0578b - kopie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *